resepi

sebahagian resepi sudah dicuba. sebahagian lagi menunggu masa yang sesuai.

Tuesday, May 23, 2006

Tauhu Jepun sambal pedas

Tauhu Jepun sambal pedas
Bahan2 selinder Tauhu Jepun
Segenggam udang basah (buang kulit)
2 sudu besar taucu
1 sudu besar cili kering kisar
2 ulas bawang putih (tumbuk)
1/2 cawan air
Cara:
potong-potong tauhu jepun setebal 1/2 inci dan goreng (deep fry) & toskan & susun dalam pinggan menghidang tumis bawang putih, masukkan cili kering dan tumis lagi sampai garing, masukkan udang & taucu goreng lagi. tambah air. biar mendidih. tuangkan kuah itu keatas tauhu jepun & hias dengan udang goreng & hirisan kobis putih. sedap dimakan ketika panas bersama nasi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home