resepi

sebahagian resepi sudah dicuba. sebahagian lagi menunggu masa yang sesuai.

Friday, November 10, 2006

TULANG LEMBU GULAI KAMPUNG

c


Bahan-bahan



600gm tulang lembu

1s/mkn cili boh

1bgks REMPAH KARI FAIZA

2kuntum bunga cengkih

2biji buah pelaga

1sm kulit kayu manis

1genggam bawang merah

2sm halia

2mgk santan kelapa

2kpg asam gelugur

garam secukup rasa







Cara membuatnya:



1. Tulang lembu dipotong kecil dan diberrsihkan. Masukkan kedalam periuk dan direbus dengan 2 gelas air dan garam. 2. Apabila tulang lembu telah empuk masukkan pula santan. Kacau- kacaukan hingga mendidih. 3. Setelah itu masukkan pula semua bahan-bahan yang lain. Kacau-kacaukan sehingga ia pecah minyak. Kemudian angkat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home