resepi

sebahagian resepi sudah dicuba. sebahagian lagi menunggu masa yang sesuai.

Friday, October 06, 2006

kek aprikot

KEK APRIKOTBahan-Bahan240 gm tepung naik sendiri - diayak2 sudu makan tepung jagung6 sudu teh serbuk badam160 gm gula kastor175 gm mentega (SCS Butter)3 biji telur1 sudu teh esen vanilla80 gm hirisan aprikot125 ml susu sejatCara Cara1. Pukul mentega dengan gula kastor hingga kembang.2. Masukkan esen vanilla, gaul hingga rata.3. Masukkan telur sedikit demi sedikit.4. Campurkan tepung naik sendiri dengan tepung jagung, gaul.5. Masukkan aprikot dan gaul lagi. Tuang ke dalam adunan berselang-selidengan susu sejat, masukkan serbuk badam, ratakan.6. Masukkan susu sejat, kacau hingga sebati.7. Tuang adunan ke dalam tin pembakar yang telah digris dan dialasdengan kertas kalis minyak.8. Bakar dalam suhu 160°- 170° selsius selama 30 minit.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home