resepi

sebahagian resepi sudah dicuba. sebahagian lagi menunggu masa yang sesuai.

Friday, October 06, 2006

kentang putar & sos

kentang putarBahannya:3 biji kentang3 cawan fresh milksedikit garamcara-cara membuat1. Kentang dibasuh bersih jangan dibuang kulit.2. Kemudian direbus kentang sehingga empok.3. Setelah empok kupaskan kulit dan lenyekkan semasa melenyek tu bubuhgaram dan susu.

sos200 gm tulang lembu250 ml airsebiji bawang besar1 batang carrot dan 1 batang celery2 sudu makan tpg. jagungsedikit lada hitam1. Tulang lembu dipanggang dalam oven.2. Setelah perang diangkat dan direbus, masukkan carrot, bawang besardan celery.3. Bancuh tpg. jagung dengan sedikit air kemudian masukkan bancuhan tpg.Jagung dan lada hitam kedalam stok, sentiasa kacau. Rendidihkan selama10-15 minit.4. Setelah agak pekat angkat dan tapiskan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home