resepi

sebahagian resepi sudah dicuba. sebahagian lagi menunggu masa yang sesuai.

Friday, November 10, 2006

Ikan Bilis Kicap Chinese Style

Resepi hari ini ialah Ikan Bilis Kicap Chinese Style

Bahan-bahan

100 gm ikan bilis - Digoreng dulu 1 labu bawang besar - dihiris halus 5 tangkai cili padi (optional kalau suka pedas)-dihiris halus 2 tangkai lada merah hiduo - dihiris halus 2 sudu besar kicap masin/kicap manis sedikit minyak untuk memasak
Cara Menyediakannya:
Panaskan sedikit minyak. Tumiskan hirisan bawang & cili hingga hampir layu dan tuangkan kicap. Gaul sikit lebih kurang dan masukkan ikan bilis gaul sekejap dan matikan api. Jangan biarkan api besar atau masak terlalu lama setelah dah campur kicap takut kering..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home